Spring til indhold (tryk på Enter)
Viborg

Hvad er integration?

Hvert år får et antal flygtninge opholdstilladelse i Danmark og skal skabe sig en ny tilværelse i det lokalsamfund, som de flytter til.

Flygtninge og indvandrere har ofte få eller ingen sociale relationer, når de kommer til Danmark, og de taler sjældent dansk. Derfor kan det være svært at finde fodfæste i et nyt lokalsamfund. Det kræver både kompetencer og netværk at blive en del af samfundet og få adgang til arbejds- og fritidsliv.

Røde Kors står klar med et stort netværk af frivillige, der kan være med til at styrke nye medborgere både fagligt og socialt, og være med til at skabe mulighederne for, at de kan tage aktivt del i samfundet. Den personlige kontakt til en frivillig kan være en vigtig hjælp i forhold til at få svar på praktiske spørgsmål i hverdagen, lære om dansk kultur og normer, styrke sprogkundskaber og ikke mindst være en kilde til socialt samvær og støtte i hverdagen.

Det centrale i Røde Kors’ integrationsarbejde er at skabe lokale sociale netværk for og med flygtninge og på den måde vise vej ind i det danske samfund.

Hvad gør en frivillig i integration?

At blive frivillig i integration kan være en særligt meningsfuld måde at bidrage til samfundet på. Når du arbejder med integration, har du mulighed for at hjælpe mennesker, der har brug for støtte og vejledning til at navigere i et nyt og fremmed land.

Vi forestiller os, at du:

  • Som frivillig er god til at lytte og tale med mennesker
  • Som frivillig er god til at organisere og samarbejde
  • Som frivillig er struktureret og arbejder selvstændigt
  • Det er en fordel, at du har kendskab til arbejdet med familier med anden etnisk baggrund, men det er ikke et krav

Det får du ud af det:

  • Mulighed for at lære om andre kulturer: Som frivillig i integration får du mulighed for at lære om og interagere med mennesker fra andre kulturer og baggrunde
  • Mulighed for at hjælpe mennesker i nød
  • Mulighed for at udvikle dine kommunikationsfærdigheder
  • Mulighed for at være en del af et stærkt fællesskab
Aktivitetsleder

Mette Selchau

Mobil
40878662